Ere-divisie ticket

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden na het verlies van Visser Assen/Sudosa-Desto dames 1  in Utrecht. Die wedstrijd ging met 3-1 naar Utrecht, maar de teams waren met name in de eerste twee sets enorm aan elkaar gewaagd.

In een volle Olympushal werd afgelopen zaterdag de tweede kwartfinale gestart. Visser Assen/Sudosa-Desto schoot goed uit de startblokken. Aanvallend waren de dames van Sudosa niet te stoppen. Eline Mosselaar zorgde vanaf het midden voor veel punten en meerdere serveseries maakte dat De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht bijna niet aan volleyballen toekwam. De set werd met ruimte cijfers door de thuisploeg gewonnen: 25-11.

De tweede set kende echter een compleet andere beginfase. Utrecht leek wakker geschud en begon ontzettend sterk. Dit resulteerde in een stand van 0-6 op scorebord. Toch kwamen de dames uit Assen goed terug. Ze herpakten zich en kwamen zelfs op ruimte voorsprong toen de ‘big points’ kwamen. Utrecht nam echter het momentum over bij een stand van 24-21 en wist de set naar zich toe te slepen met een stand van 25-27. Sudosa-Desto mocht nu geen set meer verliezen.

Visser Assen/Sudosa-Desto dames 1 deed wat het moest doen en bij de start van set 3 kwam er zowel bij de dames een opleving als bij de supporters in de hal. Toch was Utrecht die aan het langste eind trok. Ze namen een kleine voorsprong en gaven deze niet meer weg. De thuisploeg probeerde nog terug te komen, maar kon het tij niet meer keren. Met 22-25 ging de beslissende set naar Utrecht. Hiermee plaatsten zij zich voor de halve finale en werd Sudosa-Desto uitgeschakeld.
Vervolgens moest de wedstrijd nog worden uitgespeeld. Aan beide kanten kwamen andere opstellingen te staan en met wisselvallig spel bij Utrecht gingen de laatste twee sets toch nog naar Assen.

Dames Visser Assen / Sudosa-Desto DS 1

Dit artikel delen?