Team Eurosped uit Vroomshoop trekt zich per direct terug uit de Eredivisie Dames. Dit besluit heeft stichting Topvolleybal Twente en Salland vanavond gecommuniceerd. De stichting kan niet meer aan de betalingsverplichtingen voldoen.

Alle resultaten van Eurosped in de competitie komen te vervallen en het team wordt uit de stand verwijderd. Ook zal Eurosped niet meer uitkomen in het nationale bekertoernooi. Dit betekent dat de achtste finale die aanstaande woensdag op het programma stond tegen ARBO Rotterdam/FAST niet doorgaat. ARBO Rotterdam/FAST plaatst zich automatisch voor de kwartfinale.

De Eredivisie Dames bestaat na de terugtrekking van Eurosped uit 10 teams. De A-poule, die start na de reguliere competitie, blijft uit 6 teams bestaan. De B-poule zal uit 4 teams bestaan. Het team van coach Jeffrey Scharbaai stond na haar laatste wedstrijd van zondag 15 januari (0-3 verlies tegen Sliedrecht Sport) achtste op de ranglijst.

De Nevobo onderzoekt of er een optimalisatie in de planning van het resterende programma van de reguliere competitie (laatste vijf rondes) doorgevoerd kan worden. Hierover zal in dat geval afstemming zijn met de betreffende clubs.

Reactie Guido Davio, algemeen directeur Nevobo: “Eurosped heeft ons de afgelopen dagen geïnformeerd over de ontwikkelingen. Wij betreuren het zeer dat een organisatie die zo lang onderdeel is geweest van het Nederlandse topvolleybal, en vele successen heeft geboekt, zich nu moet terugtrekken.”

De resultaten die deze competitie zijn behaald tegen Eurosped komen te vervallen, waardoor Visser Assen/ Sudosa-Desto van plek 6 naar plek 8 zakt op de ranglijst.

Bron: volleybal.nl

Dames Nieuws Visser Assen / Sudosa-Desto DS 1

Dit artikel delen?