Ere-divisie ticket

Over ons

‘Sudosa-Desto is meer dan volleybal’

Sudosa-Desto is opgericht op 4 november 1954 in Assen.

Met bijna 700 leden behoort Sudosa-Desto tot de vijf grootste volleybalverenigingen van Nederland.

Sudosa-Desto zorgt dat ieder lid kan volleyballen op zijn of haar niveau met voldoende uitdaging.

We vinden een Veilig Sportklimaat zeer belangrijk. Daarom is ‘positief coachen’ al jaren een belangrijk onderdeel binnen de vereniging. 

Onze missie

Sudosa-Desto wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van volleybal

Kernwaarden zijn: SAMEN ONTWIKKELEN met PLEZIER

Doelgroepen/aanbod

Sudosa-Desto biedt volleybal aan diverse doelgroepen:

  • De mini’s (j/m) – basisschoolleeftijd (6 t/m 11 jr);
  • Jeugdleden (j/m) van 12 t/m 17 jr;
  • Senioren (m/v) van recreatief tot prestatie
  • zitvolleybal voor niet-valide en valide sporters

Jeugdopleiding / talentontwikkeling

Sudosa-Desto staat al jarenlang bekend om haar jeugdopleiding en talentontwikkeling. Sinds begin jaren ’80 heeft Sudosa-Desto met het aantrekken van een professional al de stap gezet om te professionaliseren op het gebied van jeugdvolleybal. Dit is meer dan 35 jaar uitgegroeid tot een stevig fundament met meerdere professionele (jeugd)trainers. Al jaren heeft Sudosa-Desto een regiofunctie voor omliggende talentvolle jeugdspelers/speelsters.

Kortom: Sudosa-Desto is toonaangevend in het opleiden van jeugdspelers en -speelsters waardoor Sudosa-Desto de laatste jaren met meerdere teams aanwezig is op de eindrondes van het Nederlands Open Jeugdkampioenschappen met diverse Nederlandse jeugdkampioenen als eindresultaat.

Maatschappelijk betrokken

Door o.a. schoolvolleybaltoernooien  en clinics te organiseren in het onderwijs en kinderopvang proberen we de Assense jeugd kennis te laten maken met volleybal.

Daarnaast zetten we een volleybalprofessional in om de volleybalsport in het Noorden te versterken door omliggende volleybalverenigingen te ondersteunen.

Naast beweging en actief volleybal draagt Sudosa-Desto bij aan een gezonde maatschappij met o.a. de gezonde sportkantine en de bijdrage aan een rookvrije generatie

Clubbinding

Vriendschap, kameraadschap en teamgeest kenmerken de sfeer in de volleybalwereld. Ook bij Sudosa-Desto is een familiaire-sfeer herkenbaar met sporthal Olympus als thuishaven en de eigen sportkantine als clubhuis.

Door sociale (volleybal)activiteiten te organiseren, zorgen we voor een betere clubbinding en een ‘wij’-gevoel

 

50+ jeugd teams
20+ senioren teams
Beste jeugd opleiding van Noord-Nederland