Ere-divisie ticket

Huishoudelijk reglement en statuten

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Volleybalvereniging Sudosa-Desto

INHOUD

  1. Begripsomschrijving
  2. Lidmaatschap
  3. Geldmiddelen
  4. Bestuur
  5. Kascommissie
  6. Commissie van beroep
  7. Trainingen
  8. Materiaal
  9. Wedstrijden
  10. Deelname activiteiten
  11. Kantine
  12. Overige bepalingen
  13. Aansprakelijkheid
  14. Reglementen
  15. Slotbepaling
 
 
 
 
 
 

 

1. BEGRIPSOMSCHRIJVING
  1. Indien in de statuten een omschrijving van een bepaald woord is gegeven geldt die omschrijving ook indien dat woord in dit reglement wordt gebruikt, tenzij de statuten de mogelijkheid bieden om van die omschrijving af te wijken en van die mogelijkheid in dit reglement gebruik is gemaakt.
  2. Sudosa-Desto
    Volleybalvereniging Sudosa-Desto
  3. NeVoBo
    Nederlandse Volleybal Bond.
  4. Contributie
    Verenigingscontributie verhoogt met de bijdrage ter dekking van de door de NeVoBo voor ieder lid van de bij de NeVoBo aangesloten verenigingen gevorderde bijdrage en van het aan de NeVoBo verschuldigde teamgeld (NeVoBo-bijdrage)
2. LIDMAATSCHAP

2.1.

  1. 2.1.1.  Als aspirant-lid, lid of donateur kan men zich aanmelden op de door het bestuurvast te stellen wijze, welke op de website van Sudosa-Desto wordt vermeld. Degene die wenst deel te nemen aan door de NeVoBo georganiseerde wedstrijden en/of toernooien, dient overeenkomstig het dan geldende beleid een digitale pasfoto aan te (laten) leveren. Het bestuur kan hiervoor dwingend aangeven bij wie en op welke wijze dit dient te geschieden.
  2. 2.1.2.  Het lidmaatschap gaat in op het moment dat het inschrijfformulier ingevuld en ondertekend de door het bestuur aangewezen persoon heeft bereikt, tenzij het bestuur besluit tot niet-toelating.

2.2. Schorsing en ontzetting uit lidmaatschap
2.2.1. De ontzetting uit het lidmaatschap doet alle na die ontzetting ontstane verplichtingen vervallen; de reeds vóór ontzetting verschuldigde gelden zijn, voor zover nog niet voldaan, terstond en ineens vorderbaar.

2.3. Opzegging van het lidmaatschap

  1. 2.3.1.  Opzegging door het lid geschiedt door een schriftelijke kennisgeving aan deledenadministrateur.
  2. 2.3.2.  Opzegging van het lidmaatschap kan per 1 juli en 1 januari van ieder jaar. Indiende opzegging op of na 1 juli of 1 januari de ledenadministratie bereikt, is het lid de contributie voor de twee komende kwartalen verschuldigd. Bij de contributie van de eerste 2 kwartalen wordt ook de NeVoBo bijdrage gerekend.
  3. 2.3.3.  Beëindiging van het lidmaatschap kan slechts plaats hebben indien het betreffende lid aan al zijn verplichtingen jegens de vereniging heeft voldaan.
  4. 2.3.4.  In bijzondere individuele gevallen kan het bestuur afwijken van het in artikel 2.3.1 t/m 2.3.3 bepaalde.

Toelating tot lidmaatschap

2.4. Ereleden

  1. 2.4.1.  Erelid kan men worden na een besluit hiertoe van de Algemene Ledenvergadering,op voordracht van het bestuur of van één of meerdere leden.
  2. 2.4.2.  Als erelid is men vrijgesteld van verenigingscontributie.
  3. 2.4.3.  Voor beëindiging van het lidmaatschap geldt het bepaalde in de artikel 7 van destatuten. Daarnaast kan een erelid, in afwijking van het bepaalde in artikel 2.3, te allen tijde zijn erelidmaatschap door opzegging doen beëindigen.
3. GELDMIDDELEN

3.1. Contributie

  1. 3.1.1.  De contributie voor leden wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld door de AlgemeneLedenvergadering.
  2. 3.1.2.  Indien iemand in de loop van het boekjaar lid of aspirant-lid van de verenigingwordt stelt de penningmeester op basis van evenredigheid, het bedrag van de overdat jaar verschuldigde contributie vast.
  3. 3.1.3.  De contributie dient door elk lid te worden voldaan via automatische incasso in 4termijnen daarnaast wordt aan het begin van het seizoen de NEVOBO bijdragegeïncasseerd.
  4. 3.1.4.  Eventueel kan in individuele gevallen onder bijzondere omstandigheden in overlegmet de penningmeester van artikel 3.1.3 worden afgeweken.
  5. 3.1.5.  In bijzondere individuele gevallen kan het bestuur voor een door het bestuur tebepalen tijdsduur aan een lid gehele of gedeeltelijke ontheffing van zijn geldelijke verplichtingen verlenen.
  1. 3.2.  Geldboete Als Sudosa-Desto door schuld van een lid een geldboete wordt opgelegd, is het lid verplicht het wegens de boete verschuldigde bedrag op eerste verzoek te betalen aan Sudosa-Desto. De penningmeester kan dit bedrag, indien dit niet onverwiojld wordt voldaan, innen via de afgegeven automatische incasso
  2. 3.3.  Overige geldmiddelen
    Donaties, subsidies, sponsorgelden, opbrengsten uit activiteiten en overige inkomsten komen altijd de vereniging toe. Alleen na toestemming van het bestuur kunnen bepaalde geldmiddelen direct aan activiteiten of teams worden toegekend

3.4. Wanbetaling
Indien een lid na herhaald om betaling te zijn verzocht niet aan zijn/haar financiële verplichtingen voldoet, kan het bestuur besluiten tot het treffen van maatregelen over te gaan.
Deze maatregelen, die naast elkaar kunnen worden getroffen, zijn:

  1. het in rekening brengen van administratie- en incassokosten;
  2. het laten incasseren van de vordering via een incasso-bureau of deurwaarderdan wel middels een gerechtelijke procedure. De kosten van dezemaatregelen komen volledig voor rekening van het lid;
  3. schorsing van het lidmaatschap als bedoeld in artikel 7 van de statuten.
4. BESTUUR

4.1. Bestuursleden

  1. 4.1.1.  Het bestuur bestaat uit een door het bestuur, met inachtneming van de statuten enhet huishoudelijk reglement, te bepalen aantal bestuursleden. De Algemene Ledenvergadering kan, indien zij dit gewenst acht, het aantal bestuursleden vaststellen.
  2. 4.1.2.  In tussentijdse bestuursvacatures voorziet, tot de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering, het bestuur.
  3. 4.1.3.  In het geval een Algemene Ledenvergadering door het bestuur is bijeengeroepen en daarbij is meegedeeld dat in die vergadering in een of meer vacatures in het bestuur moet worden voorzien, kan het bestuur voor de vervulling van die vacatures kandidaten stellen. Tot uiterlijk twee dagen voor de datum van de Algemene Ledenvergadering kunnen tegenkandidaten zich schriftelijk aanmelden bij de secretaris.

4.2. Bevoegdheden en verplichtingen van de bestuursleden

  1. 4.2.1.  De bevoegdheden en verplichtingen van de leden van het bestuur worden metinachtneming van de statuten en reglementen door het bestuur vastgesteld.
  2. 4.2.2.  Elk bestuurslid is in de uitoefening van zijn taak te allen tijde verantwoording aanhet bestuur verschuldigd.

4.3. Bestuursbesluit

4.3.1. Door het bestuur worden in een bestuursvergadering geldige besluiten genomen, indien meer dan de helft van het aantal bestuursleden heeft deelgenomen aan de

stemming. Bij staken van stemmen dient het betreffende onderwerp op de eerstvolgende bestuursvergadering opnieuw in stemming te worden gebracht. Aan deze stemming dient ten minste de helft van het aantal bestuursleden plus één deel te nemen. Staken de stemmen opnieuw, dan beslist de voorzitter.

4.3.2. Het bestuur kan buiten de vergadering besluiten nemen mits door ieder bestuurslid schriftelijk wordt gestemd op een voorstel en met algehele stemmen een besluit wordt genomen.

4.3.2. Handelingen die Sudosa-Desto financiële verplichtingen opleggen die niet in de begroting zijn opgenomen en een door het bestuur jaarlijks vast te stellen bedrag te boven gaan, worden door géén van de bestuursleden verricht dan nadat daartoe door het bestuur of de meerderheid daarvan toestemming is verleend.

5. KASCOMMISSIE

5.1. Samenstelling

  1. 5.1.1.  De kascommissie bestaat uit 2 (twee) leden, die geen deel mogen uitmaken  bestuur.
  2. 5.1.2.  De leden van de kascommissie worden door de algemene ledenvergadering gekozen voor de duur van twee jaar en zijn aansluitend slechts éénmaal herkiesbaar.

5.2. Bevoegdheden en verplichtingen

De kascommissie houdt toezicht op het beheer van de penningmeester en is verplicht tenminste één keer per jaar de kas, de boeken en bescheiden na te zien. Van de bevindingen van haar onderzoek wordt verslag uitgebracht aan de Algemene Ledenvergadering. De commissie is tevens bevoegd aan het bestuur voorstellen te doen betreffende het financieel beleid en de wijze van administreren.

6. DE COMMISSIE VAN BEROEP

6.1. Samenstelling

  1. 6.1.1.  Tegelijk met de benoeming van de leden van de commissie van beroep als bedoeld in artikel 19, lid 1, van de statuten kan de Algemene Ledenvergadering drie plaatsvervangende leden aan.
  2. 6.1.2.  De vereisten voor benoeming tot plaatsvervangend lid zijn dezelfde als die welke gelden voor benoeming tot lid.
  1. 6.1.3.  Een lid of plaatsvervangend lid van de commissie van beroep neemt geen deel aan de behandeling van zaken, indien er te zijnen aanzien feiten of omstandigheden bestaan, waardoor zijn onpartijdigheid schade zou kunnen lijden.
  2. 6.1.4.  Bloed- en aanverwantschap tot en met de tweede graad met degene die in beroep gekomen is, alsmede het deel uitmaken van hetzelfde team als degene die in beroep gekomen is, worden in elk geval aangemerkt als dergelijke feiten en omstandigheden.
  3. 6.1.5.  In het geval, bedoeld in het derde lid, wordt het betrokken lid door een plaatsvervangend lid vervangen.

6.2. Instelling van beroep

  1. 6.2.1.  Wanneer een orgaan van de vereniging een straf of boete oplegt, wordt het besluit tot strafoplegging schriftelijk en met redenen omkleed aan de betrokkene medegedeeld. In het besluit wordt de betrokkene gewezen op de mogelijkheid om beroep in te stellen bij de commissie van beroep.
  2. 6.2.2.  De betrokkene dient beroep in te stellen binnen twee weken na de dagtekening van de schriftelijke mededeling, dan wel – in geval van overmacht – twee weken na de dag waarop hij van dat besluit redelijkerwijs heeft kunnen kennis dragen.
  3. 6.2.3.  Het beroep wordt ingesteld door de inzending van een ondertekend beroepschrift aan de voorzitter van de commissie van beroep. In het beroepschrift dient de betrokkene mede te delen op welke gronden het beroep berust.

6.3. Inlichtingen

  1. 6.3.1.  Nadat een beroepschrift is ingediend, wint de commissie schriftelijk de nodige inlichtingen in bij het orgaan dat het besluit heeft genomen. Dat orgaan is verplicht binnen twee weken de commissie de gevraagde inlichtingen schriftelijk te verstrekken.
  2. 6.3.2.  Van alle gevoerde correspondentie inzake de beroepszaak ontvangt zowel de betrokkene als het orgaan afschrift. Betrokkene kan binnen één week verzoeken te worden gehoord dan wel schriftelijk reageren op de verstrekte inlichtingen.
  3. 6.3.3.  Indien de betrokkene verzoekt te worden gehoord, nodigt de commissie hem daartoe uit.
  4. 6.3.4.  Tevens kan de commissie de betrokkene en een vertegenwoordiger van het orgaan dat het besluit heeft genomen oproepen om in een zitting van de commissie te verschijnen teneinde te worden gehoord.
  1. 6.3.5.  De commissie is bevoegd leden en aspirant-leden op te roepen om in een zitting van de commissie te verschijnen teneinde inlichtingen te verstrekken.
  2. 6.3.6.  Het niet voldoen aan een oproeping wordt aangemerkt als wangedrag. De commissie is dan bevoegd disciplinaire straffen op te leggen, waartegen geen beroep open staat.
  3. 6.3.7.  Indien de opgeroepen personen niet verschijnen is de commissie toch bevoegd besluiten te nemen.

6.4. Zitting

  1. 6.4.1.  Ter zitting van de commissie worden de beginselen van hoor en wederhoor toegepast. De betrokkene, die zich op eigen kosten door een raadsman kan laten bijstaan, wordt in elk geval in de gelegenheid gesteld zijn standpunt naar voren te brengen.
  2. 6.4.2.  De zitting van de commissie wordt door de voorzitter of diens plaatsvervanger geleid. De behandeling van een zaak kan worden gesloten, indien de commissie van oordeel is dat de zaak voldoende is toegelicht.
  3. 6.4.3.  Indien de commissie na de behandeling van een zaak ter zitting van oordeel is dat het onderzoek niet volledig is geweest, kan zij besluiten de zaak op een nieuwe zitting te behandelen.

6.5. Uitspraak

  1. 6.5.1.  Indien geen verzoek om te worden gehoord is ingekomen of indien de behandeling van een zaak ter zitting is gesloten, beraadslaagt de commissie in een niet openbare vergadering over de zaak en doet binnen twee weken schriftelijk en gemotiveerd uitspraak.
  2. 6.5.2.  De uitspraak is gedagtekend, bevat een stellige beslissing en wordt ondertekend door degenen die aan de behandeling van de zaak hebben deelgenomen.
  3. 6.5.3.  De uitspraak wordt toegezonden aan degene die in beroep gekomen is en aan het orgaan dat het besluit heeft genomen.
7. TRAININGEN

7.1. Op een door het bestuur of door een daarvoor aangestelde commissie, namens het bestuur, vast te stellen tijdstip en plaats worden leden in de gelegenheid gesteld volleybaltrainingen te volgen.

  1. 7.2.  Het bestuur, dan wel een door het bestuur daartoe aangewezen commissie/gedelegeerde, benoemt voor de trainingen het benodigd aantal trainers en/of hulptrainers.
  2. 7.3.  Als een lid niet bij de training aanwezig kan zijn, wordt van hem/haar verwacht dat hij/zij de trainer hiervan tijdig op de hoogte stelt.
  3. 7.4.  Als er geen trainer bij de training aanwezig is, is het alleen meerderjarige leden toegestaan zonder toezicht van een meerderjarige, gebruik te maken van de accommodatie en het speelmateriaal. Dit echter onder de strikte voorwaarde dat uitsluitend het volleybalspel wordt geoefend/beoefend en dat dit in een gepaste en verantwoorde sfeer plaatsvindt.
8. MATERIAAL
  1. 8.1.  Gebruik
    Het materiaal waarover Sudosa-Desto beschikt mag slechts worden gebruikt door diegenen die door of namens het bestuur zijn aangewezen, voor het volgen van trainingen of het spelen van wedstrijden.
  2. 8.2.  Schade, verlies en diefstal
    Ieder lid is aansprakelijk voor door hem aan de eigendommen van Sudosa-Desto aangerichte schade (waaronder verlies en diefstal). Bij gebruik van materiaal door meerdere personen tegelijk zijn deze hoofdelijk aansprakelijk. Elke geconstateerde schade wordt geacht veroorzaakt te zijn door de persoon/personen, die dit materiaal het laatste heeft/hebben gebruikt, indien en voor zover het tegendeel niet door de betrokkene(n) wordt aangetoond.
9. WEDSTRIJDEN

9.1. Aanvoerder

  1. 9.1.1.  Ieder team kiest bij aanvang van het seizoen een aanvoerder uit zijn midden. De aanvoerder draagt zorg voor het wedstrijdformulier, de spelerskaarten en de wedstrijdbal(len). Tijdens de wedstrijden is de aanvoerder belast met de communicatie met de scheidsrechter, en zullen de teamleden zijn/haar aanwijzingen en beslissingen met betrekking tot het verloop van de wedstrijd zonder meer moeten respecteren.
  2. 9.1.2.  Bij jeugdteams waarbij, gezien de leeftijd van de spelers, een aanvoerder nog niet in staat is om zelf de in dit artikel genoemde verantwoordelijkheid te dragen, bepalen de trainer en de coach in onderling overleg hoe zij deze verantwoordelijkheden onderling verdelen. In de leden hierna dient in die gevallen zo nodig voor aanvoerder gelezen dienen te worden trainer en/of coach.
  1. 9.1.3.  Als een teamlid zich voor een door hem/haar te spelen wedstrijd afmeldt, dient, zo nodig, de aanvoerder in overleg met TC voor een vervanger te zorgen.
  2. 9.1.4.  Als een teamlid zich voor een door hem/haar te verrichten zaaldienst afmeldt dient het teamlid voor een vervanger te zorgen en de aanvoerder te informeren (indien nodig).
  3. 9.1.5.  Als een teamlid zich afmeldt voor een door hem/haar te verrichten dienst als scheidsrechter of lijnrechter dient het teamlid voor een vervanger te zorgen en de aanvoerder te informeren (indien nodig).

9.2. Kleding

  1. 9.2.1.  Bij deelname aan door de NeVoBo georganiseerde wedstrijden en/of toernooien zijn leden verplicht een clubtenue te dragen. Het bestuur kan besluiten binnen de vereniging verschillende tenues te hanteren. Advies en inlichtingen omtrent het clubtenue worden door het bestuur verstrekt.
  2. 9.2.2.  Alle competitie spelende leden dienen een clubtenue aan te schaffen.
  3. 9.2.3.  Aan sommige teams wordt door Sudosa-Desto wedstrijdkleding ter beschikking gesteld. De gebruiker ervan is verantwoordelijk voor het volgens voorschrift wassen en drogen van de kleding. Schade aan de kleding komt voor rekening van de speler, tenzij blijkt dat de schade buiten de schuld van de speler is ontstaan. Door de vereniging verstrekte wedstrijdkleding blijft eigendom van de vereniging.
  1. 9.3.  Absentie/Afzeggen
    Een lid kan zich voor een door hem/haar te spelen wedstrijd afmelden door dit tenminste 48 uur vòòr de aanvang van de wedstrijd bij de aanvoerder te melden.
  2. 9.4.  Scheidsrechters/lijnrechters

9.4.1. Ieder team zal voor de wedstrijden waarvoor dit team door (of namens) de scheidsrechtercontactpersoon wordt aangewezen steeds een scheidsrechter /lijnrechter moeten leveren. Het op tijd leveren van een scheidsrechter/lijnrechter voor een wedstrijd waarvoor het team is aangewezen is de verantwoordelijkheid van het team. Als een team niet aan deze verplichting voldoet kan het bestuur besluiten het team terug te trekken uit de competitie.

9.4.2. Een in persoon aangewezen scheidsrechter kan zich voor een door hem/haar te leiden wedstrijd afmelden door dit tenminste 48 uur vòòr de aanvang van de wedstrijd door te geven aan de door het bestuur aangewezen scheidsrechterscontactpersoon.

9.5. Zaaldienst

  1. 9.5.1.  Ieder team is verplicht een door of namens het bestuur bepaald aantal zaaldiensten te verrichten, overeenkomstig een daarvoor op te stellen rooster. Als een team niet aan deze verplichting voldoet kan het bestuur besluiten het team terug te trekken uit de competitie, dan wel een door het bestuur vast te stellen boete op te leggen met een maximum van een door de Algemene Ledenvergadering bedrag, thans vastgesteld op een bedrag gelijk aan € 10,00 per teamlid.
  2. 9.5.2.  Een lid kan zich voor een door hem/haar te verrichten zaaldienst afmelden door dit tenminste 48 uur vòòr de aanvang van de zaaldienst door te geven aan de aanvoerder en na overleg met de aanvoerder dient het lid zelf zorg te dragen voor een vervanger.

9.6. NeVoBo
Ieder lid dat conform de regels van de NeVoBo lid dient te zijn van de NeVoBo is verplicht het lidmaatschap van de NeVoBo te aanvaarden. Door aanvaarding van het lidmaatschap onderwerpt het lid zich aan de reglementen en bepalingen van de NeVoBo.

10. DEELNAME ACTIVITEITEN
  1. 10.1.  Geen enkel lid is verplicht deel te nemen aan enige activiteit waartegen hij vanwege de aard van de activiteit of vanwege de dag waarop het plaatsvindt principiële bezwaren heeft. Dit geldt bijvoorbeeld voor deelname aan loterijen, activiteiten op zondag, kantinediensten draaien op momenten dat alcohol geschonken wordt en dergelijke.
  2. 10.2.  De vereniging en haar leden dienen te allen tijde de geloofs- en/of levensbeschouwelijke overtuigingen van anderen te respecteren.
11. KANTINE

11.1. De kantine wordt geëxploiteerd door de Stichting Kantinebeheer Sudosa-Desto.

11.2 De kantine wordt opengesteld op door het bestuur van de stichting vastgestelde tijden en alleen als er voorzien is in de kantinedienst.

  1. 11.3.  Het bestuur van de stichting kan op ieder moment een rooster vaststellen waarin is vastgelegd welk team kantinedienst heeft. Dit team is verantwoordelijk voor de bemensing op de vastgestelde dag, rekeninghoudend met het hiervoor in artikel 10 bepaalde. Invulling van kantinediensten op zondag kan enkel op vrijwillige basis en kan niet middels gemeld rooster als verplichting worden opgelegd.
  2. 11.4.  Personen die ouder zijn dan 18 jaar en vanuit een team bardienst (kantinedienst achter de bar) zullen vervullen dienen vóór aanvang van hun eerste dienst online de vanuit de overheid verplichte test Verantwoord Alcoholgebruik af te ronden. Personen onder de 18 jaar en personen die deze test niet hebben afgerond is het niet toegestaan achter de bar te bedienen en is het slechts toegestaan om in de keuken te helpen en in de kantine op te ruimen en schoon te maken.
  3. 11.5.  Het bestuur van de stichting zal bij de indeling van de kantinediensten zoveel mogelijk zorgen dat tevens een lid van de kantinecommissie dienst heeft die voor die dienst als leidinggevende fungeert. Ingeroosterde leden dienen tijdens hun dienst de instructies van de leidinggevende op te volgen.
12. OVERIGE BEPALINGEN
  1. 12.1.  Van elk stemgerechtigd lid kan worden verlangd dat hij zaaldienst verricht.
  2. 12.2.  Daarnaast is elk stemgerechtigd lid verplicht tenminste één van de navolgende taken te aanvaarden: Scheidsrechter, lijnrechter, coach, hulptrainer, commissielid, TT-camping, controle Superbike.
  3. 12.3.  Elk stemgerechtigd lid kan worden ingeroosterd voor het uitvoeren van bardienst.
13. AANSPRAKELIJKHEID

Het volgen/bijwonen van trainingen, het gebruik van materialen, het consumeren van door of wegens Sudosa-Desto aangeboden versnaperingen/eetwaar alsmede de deelname aan door Sudosa-Desto georganiseerde activiteiten, geschiedt te allen tijde voor eigen risico van leden en/of deelnemers.

14. REGLEMENTEN
  1. 14.1.  Door als lid toe te treden tot Sudosa-Desto onderwerpt men zich aan de bepalingen van dit reglement.
  2. 14.2.  Ieder lid wordt geacht de reglementen te kennen, evenals de bestuursbesluiten en de mededelingen die op de verenigingswebsite of op andere wijze bekend worden gemaakt.
  3. 14.3.  Het bestuur is belast met het uitleggen van de reglementen en beslist in alle gevallen waarin de reglementen niet voorzien. Tevens kan het bestuur vrijstelling van de reglementen en voorschriften verlenen indien zij dit in het belang van de vereniging acht.
  4. 14.4.  Wijzigingen van de reglementen dienen door een besluit van de algemene ledenvergadering te worden bekrachtigd. Voorstellen tot reglementswijzigingen moeten tenminste 21 (eenentwintig) dagen voor de Algemene Ledenvergadering bij het bestuur worden ingediend.
15. SLOTBEPALINGEN
  1. 15.1.  In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist het bestuur tot de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering
  2. 15.2.  Dit reglement treedt in werking op het moment van aanvaarden door de Algemene Ledenvergadering, hetgeen is geschied op

Klik hier om de statuten te bekijken.

50+ jeugd teams
20+ senioren teams
Beste jeugd opleiding van Noord-Nederland