Ere-divisie ticket

Zaterdag 18 maart stond voor Visser Assen/Sudosa-Desto de ploeg van Friso Sneek op het programma. De thuisploeg wilde graag de eerste punten van de play-offs pakken en de tegenstander wilde een verloren 5-setter in de 1e halve finale van de beker rechtzetten. Met spelverdeler Danique Aardema, diagonaal Paula Boonstra, middenspeelsters Eline Mosselaar en Lisa Boer, passer lopers Manon Torenbeek en Kirsten Wessels en Danique Hamming als libero begon Visser Assen/Sudosa-Desto aan de wedstrijd.

Het begin van de eerste set liep gelijk op tot 8-8 en hierna kon Sneek een klein gaatje slaan naar 8-11. Deze voorsprong hebben ze niet meer uit handen gegeven. Beide ploegen waren aan het vechten om de bal in het spel te houden. Visser Assen/Sudosa-Desto kreeg de bal steeds minder makkelijk op de grond bij Sneek en de voorsprong liep uit naar 13-18. Erwin Sikkema en Mark Afman brachten de dubbele wissel met Beau de Vries en Cindy Zandstra nog in het veld. Ondanks een mooie gescoorde bal van Cindy kreeg de pass van de ploeg uit Assen het moeilijk op de serve van de Friese Anlène van der Meer en de eerste set ging met 17-25 naar Sneek.

In de tweede set keek Visser Assen/Sudosa-Desto al gauw weer tegen een achterstand aan. De goede serve en snelle aanvallen van Sneek zetten de dames flink onder druk. Een tactische bal van Paula zorgde voor de 4-7. Het goede blok van Sneek en eigen fouten van de dames in het groen zorgden dat deze voorsprong iets groter werd. Suzanne Benninga kwam binnen de lijnen en na een goede serve serie van Paula en weer de dubbele wissel met Beau en Cindy kwam de thuisploeg weer dichtbij tot 18-19. Sneek kon echter weer uitlopen met een goede serve serie en won de set met 21-25.

De derde set begonnen Suzanne en Daphne binnen de lijnen en kon Visser Assen/Sudosa-Desto goed bijblijven dankzij mooie scores van onder andere Manon. Sneek kon net als in de andere sets weer een tandje bijdraaien en uitlopen naar een comfortabele 11-17. Na een goede serie van Eline en een block out van Daphne was de ploeg uit Assen weer wat dichterbij gekomen tot 16-19, maar dit was niet genoeg. Sneek haalde met een ace van Britt Schreurs de set en daarmee de wedstrijd binnen op 19-25.

25 maart is alweer de laatste thuiswedstrijd van de dames van Visser Assen/Sudosa-Desto van dit seizoen. Kom allen naar de Olympus en laten we hier een mooie afsluiting van maken!