Ere-divisie ticket

Afgelopen woensdag stond de inhaalwedstrijd tussen Friso Sneek en Visser Assen/ Sudosa-Desto gepland. De dames van Sudosa verloren tijdens de voorbereiding nipt de finale van de Noord Nederland Cup van de ploeg uit Friesland. Dus deze avond beloofde ook weer een spannende wedstrijd te worden

De ploeg van coach Mark Afman begon met Manon Torenbeek en Kirsten Wessels als passerlopers, Eline Mosselaar en Maureen van der Woude als hoofdblokkeerders, Paula Boonstra als diagonaal, Danique Hamming als libero en Danique Aardema mocht het spel gaan verdelen. Een groot deel van de eerste set waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en gingen gelijk op. Op de serve van Rixt van der Wal kon Sneek het gaatje naar 19-16 maken. Ondanks een goede comeback tot 22-22 pakken de dames van Friso Sneek de eerste set met 25-22.

In de tweede set kwam Lynn van Mill als passer loper in de ploeg. Ondanks de nieuwe energie hadden de dames van Visser Assen/ Sudosa Desto moeite met de serve en sterke blok van Friso Sneek. Helaas konden ook de handige balletjes van Lynn en de dubbele wissel met Beau de Vries en Lisa Louwrink ook niet meer het verschil maken voor de ploeg uit Assen. De set gaat met 25-20 naar de Friezinnen.

De dames van Sudosa waren nog niet van plan om op te geven en gaven flink gas aan het begin van de derde set. Met mooie scores van Lynn en Maureen aan het net en een goede serve van Paula kon de ploeg uit Assen uitlopen tot 8-15. De rollen waren omgedraaid en Sneek had nu moeite met de serve druk en blokkering van Sudosa en begon meer eigen fouten te maken. De dames van Visser Assen/ Sudosa-Desto konden deze druk doorzetten en wonnen de derde set overtuigend met 16-25.

De ploeg uit Assen had de smaak te pakken en was vastberaden om er een vijfde set uit te slepen. Zij begonnen fel aan de vierde set en konden langzaam wat uitlopen. Met een goede serve van de ingevallen Romee Veenstra keek Sudosa tegen een 10-15 voorsprong aan. Met harde aanvallen van Paula en Maureen liep Sudosa zelfs uit tot 17-22. Maar ook Sneek gaf niet op. Met knap verdedigwerk, goede servedruk en bloks konden zij 4 setpoints voor Sudosa wegwerken. Visser Assen/ Sudosa-Desto kon geen grip meer op het spel krijgen en zag de hoop op een vijfde set en punten wegglippen. Sneek kon met 27-25 de set en daarmee de wedstrijd met 3-1 binnenslepen en Sudosa kon ondanks een hard gevochten strijd met lege handen terug naar Assen.

Lang kunnen kan er niet getreurd worden, de focus gaat nu naar de volgende wedstrijd want zaterdag 2 december komt Voltena vanuit Werkendam naar Olympus in Assen.

Dames Visser Assen / Sudosa-Desto DS 1

Dit artikel delen?