Ere-divisie ticket

Spelregels en reglementen

Informatie over de officiële spelregels en competitiereglementen vind je op de website van de Nevobo. Maar het is wel even zoeken. Voor het gemak staat hieronder een overzicht van de spelregels en competitiereglementen en competitierichtlijnen voor het seizoen 2022-2023. Althans, voor zover die documenten al door de Nevobo zijn vastgesteld en zijn gepubliceerd. Als dat laatste niet het geval is, dan wordt hieronder de informatie voor seizoen 2021-2022 getoond.

De recreantenteams spelen hun competities niet in Nevobo verband, maar gebruiken wel de officiële Nevobo spelregels.

 

Spelregels

Afhankelijk van welk type zaalvolleybal er gespeeld wordt, zijn er andere spelregels. Hieronder een overzicht:

Voor diegene die absoluut zeker wil zijn dat hij de laatste versie van de spelregels in handen heeft: de Nevobo volleybalspelregels vind je hier op de Nevobo website. Hier kun je ook informatie vinden over welke spelregels verschillen tussen het huidige en het voorgaande seizoen.

Voor een introductie in de spelregels bestaat er een website Volleybal Masterz waar de belangrijkste spelregels worden uitgelegd en je je eigen spelregelkennis kunt testen. Bovendien heb je via die website (als je inlogt met je Nevobo spelersnummer) de mogelijkheid om je spelregelbewijs te halen. Met dat spelregelbewijs ben je bevoegd om jeugdwedstrijden te fluiten. Een klein probleempje is dat de inhoud van de website is gebaseerd op de spelregels van seizoen 2018-2019 en dat de website sindsdien niet is bijgewerkt.

 

Reglementen

Net als de spelregels zijn ook de competitiereglementen afhankelijk van welk type zaalcompetitie je speelt:

Er wordt door de Nevobo wel een zitvolleybalcompetitie georganiseerd, maar daar doet Sudosa-Desto op dit moment niet aan mee. Vandaar dat het wedstrijdreglement daarvan niet in de lijst hierboven is opgenomen.

Voor diegene die absoluut zeker wil zijn dat hij de laatste versie van de reglementen in handen heeft: je kunt ze hier vinden op de website van de Nevobo.

50+ jeugd teams
20+ senioren teams
Beste jeugd opleiding van Noord-Nederland