Ere-divisie ticket

Zitvolleybal

Zitvolleybal is een geweldige mogelijkheid voor mensen met een lichamelijke beperking of blessure om te volleyballen. Het is zeker de moeite waard om eens te ervaren hoe leuk, snel en intensief zitvolleyballen is.
Heb je belangstelling om te komen kijken en/of een paar trainingen te volgen, neem dan even contact op.
De zitvolleyballers trainen 1x per week op de donderdagavond van 20.00 – 21.30 uur in Sporthal Olympus.

 

Wie kan meetrainen of lid van het zitvolleybalteam worden

Iedereen is welkom om mee te trainen. Ook leden van Sudosa-Desto mogen, zeker wanneer er blessures zijn, meetrainen met het zitvolleybalteam. Zo kun je op een hele leuke manier toch blijven volleyballen.
Dat het voor ongeoefende zitvolleyballers even wennen is om mee te doen, moge duidelijk zijn: het schuiven over de vloer, voordat de bal gespeeld wordt, is een onbekende vaardigheid. Door de lage nethoogte en de grootte van het veld (6×5 m) is zitvolleyballen een veel sneller spel dan staand volleyballen.

 

Wat doen de zitvolleyballers nog meer dan trainen

De zitvolleyballers hebben in de afgelopen jaren diverse clinics gegeven aan scholen en sportverenigingen. Ook spelen ze mee op één- of meerdaagse toernooien.
Als er voldoende leden zijn die competitie willen spelen, wil Sudosa-Desto graag weer deelnemen aan de zitvolleybalcompetitie.

 

Een stukje geschiedenis

Rond het jaar 2000 had SC Bartje een grote groep zitvolleyballers. Er waren twee teams en het eerste team speelde meerdere keren om het landskampioenschap. Drie keer werd deze titel binnengehaald en werd er vervolgens om de Europacup gespeeld. Een vijfde plaats in 2004 was het grootste succes. Helaas bieden successen in het verleden geen garantie voor de toekomst. De stap naar de eredivisie was voor veel spelers te groot en het ledental is mede daardoor terug gelopen. Dit resulteerde in het feit dat van Sportclub Bartje afscheid is genomen en de spelers en speelsters sinds het seizoen 2016-2017 zijn ondergebracht bij Sudosa-Desto.

 

Contact

Wil je wat vragen of een bericht sturen over Zitvolleybal?
Vul via deze link het contactformulier in.

50+ jeugd teams
20+ senioren teams
Beste jeugd opleiding van Noord-Nederland