Ere-divisie ticket

De Berenkuil/Sudosa-Desto D2 heeft zich de afgelopen 5 weken optimaal kunnen voorbereiden op het aankomende topdivisie seizoen. Dit seizoen spelen er 4 nieuwe gezichten in Dames 2. Met de komst van Suzanne Benninga, Dione de Haan, Romijn Groefsema en Cj Reijs is het team van afgelopen jaar versterkt.

De voorbereiding startten we met een week trainen gevolgd door het welbekende teamweekend in Dwingeloo samen met D1. De eerste avond stond in het teken van elkaar leren kennen en de doelstelling vaststellen. Dit hebben we dit jaar gedaan door stellingen te beantwoorden en hierover met elkaar in gesprek te gaan. Dit weekend was het schitterend weer en daarom hadden we de zaterdag zomerse activiteiten op het programma staan met onder andere beachvolleyballen en zwemmen. In de avond hebben we met z’n allen het eten verzorgd en hebben we een feestje gehouden. Om het teamweekend gezellig af te sluiten zijn we naar het Paterswoldsemeer geweest om te gaan suppen.

Het volgende weekend stond op zondag een oefenwedstrijd tegen het Noorse Oskill op het programma. Dit Noorse team onder leiding van Matt van Wezel, gaf ons de mogelijkheid om weer te wennen aan het spelen van wedstrijden. De wedstrijd eindigde in een 3-1 winst.

De week erop kwam Get Fit Girl/Veracles D1 op bezoek in Assen, een tegenstander die we in de competitie ook gaan tegenkomen. Dit was voor ons even schakelen, Veracles speelde een sneller spel dan onze vorige tegenstander en we hadden het vooral in de pass lastig. Toch kwamen we er wel steeds beter in en heeft iedereen speelminuten kunnen maken. Uit deze wedstrijd kwamen voor ons veel punten naar voren waar we mee aan de slag konden in de trainingen.

Deze dingen mochten we in Denekamp laten zien, want hier speelden we het Devoko toernooi. Een mooi en goed georganiseerd toernooi, waar veel tegenstanders van ons te vinden waren. In de poule fase mochten we het opnemen tegen Pegasus, Devoko en Apollo 8. De eerste wedstrijd tegen Pegasus eindigde in een gelijkspel. De wedstrijden tegen Devoko en Apollo 8 werden verloren. Hierdoor waren wij na de poule fase uitgeschakeld. We speelden een wisselvallig toernooi, maar de punten waarop we getraind hadden gingen al veel beter.

Ter afsluiting van de voorbereiding stond een oefenwedstrijd tegen Apollo 8 op de planning. In Borne klonk het eerste fluitsignaal om 13:00. We hebben een goede pot neergezet en hebben deze laatste oefenwedstrijd verloren met 3-2.

Dit betekent dat de voorbereiding erop zit. We weten wat onze sterke punten zijn en waar we de komende week nog op kunnen trainen, want aankomend weekend start de competitie. Wij mogen het zaterdag 23 september tegen US D2 uit Amsterdam opnemen in onze eigen sporthal, Olympus in Assen. De wedstrijd begint om 13:30. We kunnen alle aanmoediging gebruiken om ons naar de eerste winst van de competitie te schreeuwen.

Tot volgende week!

Dames De Berenkuil/Sudosa-Desto DS 2

Dit artikel delen?