Ere-divisie ticket

Zaterdag reisde Visser Assen/Sudosa-Desto DS 1 af naar Werkendam om het op te nemen tegen Voltena DS 1. Zwaar bepakt en bezakt, want er stond ze een dubbel weekend voor de boeg. Een belangrijk weekend waar punten gepakt moeten worden. Al twee keer eerder speelde het team van Erwin Sikkema en Mark Afman tegen dit team, zowel in de beker als in de reguliere competitie. Beide wedstrijden wist Visser Assen/Sudosa-Desto met 3-0 te winnen. Voltena speelt een ander soort spel dan de andere teams in de Eredivisie. Het team uit Assen heeft al laten zien dat ze hier mee om kunnen gaan en ging daarom met vertrouwen de wedstrijd in.

Echter bleek dat het team uit Werkendam wat veranderingen was ondergaan, een paar basisspeelsters waren namelijk niet aanwezig. De eerste set was daarom nog aftasten. De uitploeg moest inschatten wat de thuisploeg ging doen. Toen ze dit eenmaal in de gaten hadden wisten ze de eerste set met 19-25 binnen te slepen.
Aan de tweede set begon Visser Assen/Sudosa-Desto minder overtuigend. Ze speelden wat rommelig en Voltena maakte hier gebruik van. Mede door een goede servedruk wisten de Assenaren uiteindelijk uit te lopen. Deze set werd met 25-18 gewonnen in het voordeel van de uitploeg.
In de derde set speelde Visser Assen/Sudosa-Desto overtuigend. Doordat ze de ballen in de aanval hoog wisten te pakken, konden de gaten aan de kant van de tegenpartij gevonden worden. Ook de passlijn stond stabiel. Deze set eindigde met een setstand van 25-16, wat resulteerde in een 3-0 overwinning. Ondanks dat de ploeg uit Assen niet haar beste spel heeft laten zien, wist zij drie belangrijke punten te pakken. Dit heeft het team met de hele selectie kunnen doen, iedereen kon zijn speelminuten maken.

Na de wedstrijd vertrok Visser Assen/Sudosa-Desto naar Helmond om daar te overnachten. Zondag stond namelijk de tweede wedstrijd van dit weekend op het programma. Na een 0-3 overwinning op Voltena op de zaterdag namen de dames van Visser Assen/Sudosa-Desto het zondag op tegen de ploeg uit Gennep (ARBO Rotterdam/FAST). Eerder dit seizoen hebben de teams al oog in oog gestaan met elkaar, toen de dames uit Assen in 4 sets de 3 punten thuis wisten te houden.

Het fluitsignaal klonk om 16.00. De uitploeg wist vanaf het begin van de set goede service druk en een sterke blokkering te leveren. Hierdoor liep het al gauw uit naar 12-16. Door de servicedruk van Kirsten Wessels werd dit 12-21. De Assenaren konden dit nu niet meer uit handen geven en wonnen de set overtuigend met 14-25.
De tweede set begon nogmaals met een serviceserie van Kirsten Wessels die maar liefst 9 punten opleverde. Hierdoor had de ploeg uit Assen een enorme voorsprong opgebouwd (4-15). Voor de coaches van de ploeg uit Assen een moment om speelminuten te geven aan een aantal wisselspeelsters. ARBO Rotterdam/FAST wist er niet meer boven op te klimmen, waardoor nogmaals de setwinst naar Assen ging. De eindstand van de tweede set werd 10-25 in het voordeel van Visser Assen/Sudosa-Desto.
De derde set begon met de eindopstelling van set twee. De rollen werden omgedraaid en de ploeg uit Gennep wist onwijs veel druk met de service te leveren. FAST liep 3 punten uit, waarnaar bij Assen de speelsters uit set één opnieuw werden ingeschakeld. Langzaam klommen de dames in het groen er weer bovenop. Zo wisten ze deze spannende set nog te winnen met 22-25. 3 punten mee terug naar het Noorden.

Woensdag speelt Visser Assen/Sudosa-Desto de achtste finale van de beker in Sint Anthonis tegen SOMAS/Activia DS 1. Zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Om 20.00 wordt de competitiewedstrijd tegen Draisma Dynamo DS 1 gespeeld. Koop hier je tickets. Deze wedstrijd is natuurlijk ook weer te volgen via de livestream.